Liefde tussen kat en hond in Cairo

Ode aan een liefde voorbij de grenzen van de dood

Liefde tussen kat en hond

Op Facebook kwam er een foto voorbij van een kat en een hond die elkaar intens knuffelden. Zij leefden in de straten van Cairo. Bij de foto stond, dat deze kat en hond alles samendeden en samen opgroeiden.

De liefde tussen beide dieren was duidelijk te zien en heel ontroerend. Zij hadden elkaar gevonden onder moeilijke omstandigheden.

De volgende foto toonde een heel ander beeld. De kat en de hond lagen samen op straat tegen elkaar aan. Hun lichamen zagen er vreemd uit. De begeleidende tekst verklaarde, dat ze ‘in elkaars armen’ gestorven waren. Ze waren vergiftigd.

De tranen lopen weer over mijn wangen. Het is voor mij moeilijk te bevatten, dat er zo’n abrupt einde is gekomen aan zoveel liefde en levensvreugde. Ik besloot om contact te leggen met de kat en de hond.

Liefde tussen kat en hond in Cairo
Liefde tussen kat en hond in Cairo

Een pijnlijk en abrupt einde

Ik heb regelmatig contact met dieren die door geweld om het leven zijn gekomen. Het is voor deze dieren belangrijk om bevrijd te worden van het geweld dan hen is aangedaan. Zo kunnen ze vrij verder reizen in de andere wereld en vanuit die vrijheid opnieuw incarneren in een liefdevol leven, als het hun wens is om terug te keren naar Moeder Aarde.

Toen ik me afstemde op de kat en de hond, voelde ik hun diepe verbondenheid. Ze gaven aan, dat hun dood pijnlijk en onverwacht was, maar dat ze liefdevol en zacht door gene zijde waren ontvangen. Het tijdelijke leven was hen ontnomen, maar het eeuwige leven was teruggegeven.

Desalniettemin, hadden ze graag nog lange tijd samengeleefd, elkaar verzorgd en samen gespeeld. Het was voor hen moeilijk te begrijpen, waarom hun leven zo pijnlijk en abrupt was geëindigd.

Contact en healing

Ik heb hen uitgelegd, dat er mensen zijn die zich het recht toe-eigenen om het leven van anderen te beëindigen, wanneer ze vinden dat die anderen hen belemmeren.

Ook al begrepen de kat en de hond mijn uitleg niet volledig, omdat dergelijke menselijke beweegredenen onbekend zijn in de dierenwereld, ze waren mij er dankbaar voor dat ik de tijd had genomen om hen inzicht te bieden. Ze gaven aan mij aan, dat ze behoefte hadden aan een healing.

Het verloop van deze healing heb ik hieronder weergegeven:

’’Wat kan ik voor jullie betekenen, prachtige, lieve dieren?’’

De pijn van hun dood mag worden weggenomen en ‘vergeten’. We stellen ons voor, dat het proces van sterven bewust verloopt in plaats van totaal onverwacht. Beide dieren knuffelen elkaar voor een laatste keer, waarna ze zich tegen elkaar aan nestelen.

Het voelt vredig en sereen. De dieren zijn er klaar voor. Een krachtig licht omhult hen en ik zie dat hun zielen in een innige verstrengeling hun lichamen verlaten. Het ziet eruit als een prachtige dans.

Wat nu belangrijk is, is dat de lichamen van de kat en de hond worden begraven. Ik zie een prachtig graf verschijnen in de vorm van een hart. Respectvol en liefdevol leg ik de beide lichamen in het hartvormige graf.

De kat en de hond liggen met hun gezichten naar elkaar toe in een krachtige hartsverbinding. Bloemblaadjes dalen neer uit de hemel en versieren beide lichamen rijkelijk. Er heerst een diepe vrede.

Ik sta een tijdje stil bij het graf en bedank beide dieren voor het delen van hun liefde met de aarde.

De kat en de hond kijken nu naar mij vanuit de andere wereld. Hun aardse leven voelt afgerond.

De pijn is losgelaten en de traumatische herinnering overschreven met een herinnering aan diepe liefde en genegenheid voor elkaar en een respectvolle, bewuste overgang en begrafenis.

Ik voel een diepe dankbaarheid en een diepe bevrijding.

Ode aan een liefde voorbij de grenzen van de dood

Ik ben er dankbaar voor, dat ik de kat en de hond heb kunnen begeleiden en dat zij hun liefde en schoonheid met mij hebben gedeeld. Ik voelde de diepe behoefte om hun liefde te vereeuwigen in de vorm van een blog, zodat hun liefde ook anderen kan ontroeren.

Lieve kat en lieve hond, dit verhaal draag ik op aan jullie als ode aan een liefde voorbij de grenzen van de dood!

268 keer gelezen