Orkamoeder houdt baby boven water

Moederliefde

Vorige zomer kwam een orkamoeder in het nieuws. Zij had haar baby verloren en was in diepe rouw. Ze hield haar baby al dagenlang met haar neus aan het wateroppervlak. Op verzoek van een dierbare cliënt van mij legde ik contact met deze liefdevolle moeder.

Orkamoeder houdt baby boven water
Orkamoeder met haar baby

De speelse orkababy

Ik hoor allerlei onderwatergeluiden op het moment dat ik contact leg. Orka’s in een wijde omtrek zijn betrokken bij wat zich allemaal afspeelt. Ik ervaar bij de orkamoeder een bepaalde ‘driftigheid’. Ze doet er alles aan om haar baby weer nieuw leven in te blazen, omdat ze hem simpelweg niet kan loslaten.

Ik kom niet gemakkelijk met de orkamoeder in contact, zo koortsachtig is ze bezig met haar ‘mission impossible’. Ik besluit om mij te richten tot haar baby. Hij is gelijk aanwezig, één en al speelsheid. Liefdevol verwelkomen we elkaar.

De orkababy komt op mij afgezwommen en kijkt mij met heldere, open ogen aan. Hij is zeer communicatief ingesteld, zoals het orka’s en zeker orkababy’s past. De orkababy begint prachtige geluidjes te maken. Hij zingt van pure levensvreugde.

Kort en diepgaand leven

*Lieve schat, weet jij wat er is gebeurd?

De orkababy knikt ja. Hij weet, dat hij is geboren en vrijwel gelijk weer zijn vleugels heeft uitgeslagen. Hij heeft intens genoten van de sensatie van zijn fysieke lichaam in het water.

Het was kort, maar heel diepgaand, en zijn moeder was eindeloos lief voor hem. Hij voelde haar bezorgdheid en die bezorgdheid bereidde hem voor op zijn naderende overgang.

Via zijn zorgzame moeder wist de orkababy, dat het niet goed zat. Daarom was het voor hem extra belangrijk om te genieten van elke minuut die hij had, gezegend door de aanwezigheid van een liefhebbende en zorgzame moeder.

Het diepe verdriet van de orkamoeder

*Lieve schat, jouw moeder vindt het heel moeilijk, dat jij bent overgegaan.

De orkababy voelt haar diepe verdriet. Hij heeft geprobeerd om tot haar door te dringen, maar dat is tot nu toe niet gelukt.

*Zullen we ons samen tot jouw moeder richten?

De orkababy vindt dit heel fijn. Samen omhullen we de orkamoeder met onze liefde. Zij bevindt zich in een soort mist. Het enige wat haar drijft, is de overgang van haar baby en de verwoede pogingen om hem nieuw leven in te blazen.

Via onze liefde bieden wij de orkamoeder de ruimte, waarin zij haar diepe verdriet kan uiten. Haar hart voelt zwaar en schreeuwt het als het ware uit. De orkamoeder kan nu haar ‘razernij’ eruit gooien en loslaten.

Ik voel, dat de orkamoeder heel goed weet, wie er verantwoordelijk zijn voor de dood van haar baby. Ze weet, dat het geen natuurlijke dood is geweest, maar een onnatuurlijke dood. Ze realiseert zich ten diepste, hoeveel schade de mens toebrengt.

Orkamoeder houdt baby boven water
De orkamoeder houdt haar baby boven water

Heling van het verdriet

De baby verschijnt nu voor het geestesoog van zijn moeder en laat mij naast zich zien. Ik betoon de orkamoeder mijn diepe respect. Het duurt even, voordat ze ons helder ziet. Ik ervaar een diepe blijdschap bij haar, vanwege het feit dat ze haar baby kan zien. Hij begint tegen haar aan te wrijven ten teken dat het hem goed gaat.

Ik voel, dat de orkamoeder haar kind alles had willen leren over het leven. Ze had hem willen voorbereiden op een leven in zelfstandigheid, een leven geleefd in dienst van Moeder Aarde. Ik voel dat de baby zijn moeder vertelt, dat zijn leven nog steeds in dienst staat van Moeder Aarde, alleen vanuit een andere dimensie.

Ik zie, dat de orkababy zijn neusje tegen de neus van zijn moeder duwt. Er vindt een diepe uitwisseling plaats die voorbijgaat aan woorden. Ik bewaar een respectvolle afstand. Ik voel, dat de orkababy aangeeft, dat zijn moeder en hij voor eeuwig verbonden zijn en dat hij op een later en orkavriendelijker tijdstip zal terugkeren.

Voor nu kan hij zijn taak het beste uitvoeren vanuit de hemel. Hij zal het sterrenlicht inbrengen, terwijl zijn moeder de kracht van de aardemoeder inbrengt.

Diepgaande hartheling

Ik zie, dat het hart van de moeder en het hart van de baby één worden.
De orkamoeder had het gevoel alsof ze een deel van haar hart had verloren. Nu vindt er een diepgaande hartheling plaats. Geleidelijk zal de aardse moeder zich weer heel voelen in diepgaande verbondenheid met haar hemelse zoon.

Het leek erop alsof de orkamoeder mij in het geheel niet had opgemerkt, maar nu richt ze zich toch tot mij. Ze begrijpt mijn rol in het geheel en betoont mij haar respect van (orka)moeder tot (katten)moeder. We delen een innig moment van diepgaande verstilling samen, waarna de orkamoeder zich terugtrekt. Boven haar fonkelt een heldere ster.

Jagende Orkamoeder

Het is goed zo en in liefde en diepe dankbaarheid ronden we ons samenzijn af.

188 keer gelezen

1 gedachte over “Moederliefde”

  1. Heel mooi: een moeder – kind relatie is zo prachtig. De moeder helpt het kind, maar ook andersom.
    Ontroerend!

Reacties zijn gesloten.