Poes Guinevere

De terugkeer van magie

In mijn blog van 20 maart heb ik verteld over het ingrijpende verlies van drie van onze zeer geliefde katten, Aimee, Percival en Phoenix. Na de zeer onverwachte dood van Phoenix zaten Erik en ik er helemaal doorheen. We hadden er geen idee van, hoe we verder moesten leven zonder deze drie prachtige katten die zoveel voor ons betekenden.

Natuurlijk gingen we door, want onze andere katten en onze pony’s hadden ons nodig, maar de magie leek verdwenen. We deden onze dagelijkse dingen, maar misten het plezier.

De witte ridders Galahad en Percival

Onze tranen vloeiden rijkelijk en het was onmogelijk om naar foto’s van Percival te kijken. Hij was nog maar een kitten, toen hij stierf. Na drie maanden moesten we hem alweer loslaten.

Je zou kunnen denken, dat het verdriet minder groot is, wanneer je een dier nog niet zo lang kent, maar niets is minder waar gebleken. Met Percival was het liefde op het eerste gezicht en we verheugden ons op een lang leven samen.

Juist het feit dat hij zo jong is gestorven, was voor ons extra pijnlijk, als een prachtige bloemknop die wordt geknakt nog voor het eerste bloemblaadje zich heeft kunnen ontvouwen.

Percival was op ons pad gebracht door kater Galahad. Zowel Percival als Galahad behoorden tot de energie van de witte ridder.

Ook Galahad was jong gestorven en het was de bedoeling om de lijn van de witte ridder via Percival voort te zetten in ons gezin. Dat heeft slechts drie maanden geduurd.

Liefde en troost

We weten niet, waarom het allemaal zo is gelopen. We weten inmiddels wel, hoe belangrijk het is om verder te leven, hoe ingrijpend het trauma ook is. Na het verlies, het verdriet en de wanhoop was het nu tijd om onze liefde weer de vrije hand te geven.

Onze liefde voor onze andere katten, onze liefde voor de pony’s en zeker ook onze liefde voor elkaar, want we hadden samen gehuild en samen gewanhoopt en we waren samen intens boos geweest over het verloop van de dingen.

Nu het stof begint neer te dwarrelen, beginnen we weer wat meer zicht te krijgen op onze toekomst. Zuid-Frankrijk troost ons als een liefdevolle en geduldige moeder.

Haar prachtige landschap helpt ons om verder te willen leven. Er valt hier nog zoveel te ontdekken en ervaren en dat doen we samen gerijpt door alles wat achter ons ligt.

Lancelot
Lancelot

Lancelot en Guinevere

Onze toekomst heeft ons een nieuwe witte ridder getoond. Een prachtige en lieve kater die nu nog in een opvang in Egypte leeft. Ook een prachtige poes die gelijkenissen vertoont met Aimee, heeft ons weten te vinden.

Zij verblijft in dezelfde opvang in Egypte. Het zal nog een aantal maanden duren, maar dan kunnen we beide Egyptische schonen in ons gezin opnemen. Welkom Lancelot en Guinevere.

Guinevere
Guinevere

Phoenix herrijst

Ook Phoenix heeft zijn terugkeer aangekondigd. De energie van de Phoenix is veelomvattend en er zijn dan ook veel representanten van de Phoenix energie aanwezig op Moeder Aarde. De Phoenix staat voor de herrijzenis. Nadat de Phoenix, de vuurvogel, tot as is vergaan, staat hij weer op uit zijn as.

Dit is wat wij nu meemaken. Na de dood van Phoenix was er weinig meer van ons over dan een hoopje as. Nu is de tijd aangebroken om te herrijzen met de komst van een nieuwe Phoenix representant in de gedaante van een jong katertje. Net als Lancelot en Guinevere leeft dit katertje nog in Egypte.

Phoenix
Phoenix

Raaf strijkt neer

Toen onze eerste Phoenix een paar jaar geleden bij ons kwam vanuit Roemenië, verkeerde hij in het gezelschap van een ander jong katertje, dat we Raven hadden gedoopt. Het was een perfect duo en vanaf het begin waren we helemaal weg van allebei.

Phoenix kwakkelde vanaf het begin met zijn gezondheid. Raven leek gezond. Helaas maakte een dodelijke ziekte een vroegtijdig einde aan het leven van dit wijze katertje. Diezelfde ziekte zou later een einde maken aan Percival’s leven.

Ook een nieuwe representant van de energie van de Raaf heeft zich aangediend. Een prachtig zwart katertje dat qua uitstraling gelijkenissen vertoont met zijn illustere voorganger. We mogen dus weer een Phoenix en een Raven verwelkomen.

Vanwege de regelgeving duurt het ruim een half jaar, voordat beide katertjes mogen reizen, maar wij hebben geduld. Het belangrijkste is, dat ze allebei gezond blijven en sterk genoeg worden om te kunnen reizen.

Raven
Raven

Terugkeer van Magie

Het leven kan je soms knock-out slaan, maar het kan je ook toelachen. Nu de liefde weer de hoofdtoon voert in ons gezin, is de magie wedergekeerd. De magie van een leven als een god en een godin in Zuid-Frankrijk verrijkt met een prachtig en kleurrijk dierengezin.

195 keer gelezen

2 gedachten over “De terugkeer van magie”

  1. Lieve Irene, wat een geluk dat jullie verdriet toch weer is omgezet in hoop voor de toekomst.
    Zijn de “nieuwe” Phoenix en Raven al een incarnatie van de dieren die eerder bij jullie woonden?
    Wat fijn dat jullie mede door een verhuizing de magie weer mogen ervaren.
    Ik ben echt blij voor jullie

  2. Mooie katten en een mooi verhaal! Raven lijkt op mijn overleden kater Japie met zijn gouden ogen. 

Reacties zijn gesloten.