De magie van homeopathie

Mijn man Erik en ik wonen in Zuid-Frankrijk samen met ruim 30 katten, 3 honden en 4 Shetland pony’s. Onze dieren komen uit verschillende landen en vrijwel allemaal hebben ze een fysiek, emotioneel en/of mentaal trauma.

Ik werk al jaren zeer succesvol samen met een klassiek homeopaat. Als ik hierover praat, doen mensen homeopathie nogal eens af als ‘een leuk extraatje naast de echte geneeskunde’.

Ik zou zeggen, doe geen uitspraken, als je niet weet waar je het over hebt. De klassieke homeopathie heeft het leven van meerdere van onze dieren gered of hun leven aanzienlijk verlengd.

Braveheart

De hartafwijking van kater Braveheart

Een goed voorbeeld is onze witte kater Braveheart uit Egypte. Hij heeft een ernstige hartafwijking en zou volgens de behandelende dierenarts destijds nog maximaal een jaar te leven hebben.

Persoonlijk vind ik dat je NOOIT uitspraken mag doen over (verwachte) levensduur. Dat doe ik als diercommunicator ook niet. Er spelen veel te veel factoren een rol om hier ook maar iets met stelligheid over te kunnen zeggen.

We zijn trouwens inmiddels bijna 3 jaar verder en Braveheart verrijkt ons gezin nog steeds met dank aan de klassieke homeopathie.

Overstap van allopathie op homeopathie

Toen we Braveheart adopteerden, kregen we zijn medicatie erbij. Een pilletje voor dit, een pilletje voor dat etc. Het duurde niet lang, voordat Braveheart zijn plas niet langer kon ophouden vanwege de vochtafdrijvers en zijn ‘hartpil’ begon uit te spugen. We zijn toen radicaal met alles gestopt en overgestapt op 1 homeopatisch middel.

Dit is een reukmiddel, wat inhoudt dat Braveheart eenmaal daags aan een buisje met zijn middel snuift. Hij weet precies hoe dit werkt en doet dit dan ook altijd probleemloos. Hij weet dat het goed voor hem is. Het middel wordt opgenomen via de slijmvliezen en doet zo zijn heilzame werk.

Snotterende poes FairyTail

Een ander mooi voorbeeld is de Egyptische poes FairyTail. Zij werd vlak na aankomst bij ons doodziek en had veel last van slijm uit haar neus. We hadden nog nooit zoveel snot gezien!

We hebben klassieke homeopathie ingezet en haar zo’n half jaar intensief behandeld. Sindsdien is ze helemaal opgeknapt en is ze nooit meer verkouden geweest.

Homeopathie vraagt om geduld

Een behandeling kan maanden tot jaren duren. Helaas is de hele maatschappij gericht op de quick-fix. Het symptoom moet verdwijnen en wordt dus onderdrukt. Het dier lijkt gezond, maar de klacht komt terug of de klacht duikt ergens anders weer op.

Wij hebben geduld met onze dieren. Zij krijgen alle tijd die ze nodig hebben om hun balans te hervinden.

Dus is homeopathie een leuk extraatje naast de ‘echte geneeskunde’? Volgens onze ervaring absoluut niet. Klassieke homeopathie maakt onlosmakelijk deel uit van de weg van heling die we samen met onze dieren bewandelen. Willen we tot de kern komen van een fysieke, emotionele of mentale klacht, dan zetten we klassieke homeopathie in.

Heb jij ook positieve ervaringen met homeopathie, deel jouw ervaring dan hieronder. Dankjewel.

186 keer gelezen

1 gedachte over “De magie van homeopathie”

  1. Lieve Irene en Erik, ik weet met welke klassiek homeopaat jullie werken. Dat is dezelfde die ik al sinds 2005 al onze dieren met succes laat behandelen! Helaas zijn 3 van de 5 inmiddels aan ouderdom overleden, maar een prachtig voorbeeld is onze Nutak die, naast jouw behandelingen in communicatie, vele jaren reukhomeopathie mocht gebruik. Het hielp tegen haar angsttrauma’s, maar ook met zeer veel succes de laatste 3 jaar in verband met nierfalen. Ze kon daardoor met absolute kwaliteit van leven zonder bezoeken aan dierenarts en zonder aangepast dieet nog genieten van ons samenzijn. Ik wens een ieder de fantastische zorg van deze homeopaat toe, maar ook die van jouw diercommunicatie en healingen! Ze zijn het zò waard!!! Hartegroet, Carola

Reacties zijn gesloten.